JOWES Plåt Månstråket
 
Jowes Plåt Månstråket
 
JOWES Plåt Månstråket, arrangerad av Luleå MS den 15 januari, i skogarna nordväst om Luleå blev min premiär som Co-Driver.

Det kom att bli ett eldprov!

Redan på transportsträckan - 25 km - fram till SS1 gick värmefläkten sönder i bilen, och eftersom det var -23 grader ute så blev det rätt snabbt cirka -19 inne i bilen!

Det gick lite halvtrögt att vända blad i noterna...

Trots detta så hade vi fjärde bästa tid på SS1.
Rätt OK start, trots ett arktiskt klimat inne i Golfen.

Vi fortsatte lördagen i friskt tempo med finger- och tågymnastik längs transportsträckerna och betade oss igenom SS efter SS.

Själv hade jag uppenbara problem på SS3, när jag snarare satt och funderade på om jag skulle bli tvungen att amputera en eller båda händerna, snarare än att läsa noterna. Vi tog oss igenom, men min insats var närmast katastrofal.

Så hände det som ingen förare/Co-Driver önskar sig. Precis när vi satt och pratade om varma bastubad, och om det inte skulle vara trevligare att köra Rally på varma Cypern eller Corsica, så fick vi punktering. 500 meter från starten på SS5.

Dags att packa ihop.

Mats Ulander Motorsport gratulerar Stefan Jonsson till totalsegern i JOWES Plåt Månstråket 2005.

Det tog en timme för Mats och Henry att fixa värmen i bilen när vi väl var hemma och kunde konstatera att värmefläkten hade brunnit upp; men det tog tre dagar innan känseln återvände i fingrar och tår.
Under dessa dagar gick mina tankar ofta till Ola Skinnarmo och andra äventyrare som tycker att det är spännande att åka skidor till Nordpolen eller tälta längs Mt. Everest sluttningar.

Christofer
 
 
Tillbaka