Racingspecial
 
Racingspecial 2006
 
Första tävlingen sedan haveriet i Örträsk!

Sedan motorhaveriet i SuperCupen, Vännäs, i slutet av februari har väntan varit lång till att få bilen lagad och färdig för race. Drygt fyra månader senare var det dags att testa materialet i Golfen.

En Racingspecial på Liljaskolan den 2 juli i Vännäs, arangerad av Vännäs MK.
Tre omgångar runt den 1500 meter långa banan i stekande juli väder. Ett startfält bestående av 24 bilar i olika klasser; Rally, Rallycross och Folkrace.

Redan i första omgången kom beskedet. Mats kopplade greppet med snabbaste tid; 1.27.34. Drygt en sekund snabbare än Lycksele MKs Petter Jonsson. En skön bekräftelse på att bilen var i ordning och att det fanns potential under huven.

1.26.97 i andra omgången. Mats putsade tiden och hade fortfarande snabbaste tid inför sista omgången. Det kändes ganska tryggt.
 
 
Racingspecial 2006
 
Eftersom Krister Etting, VMK, tvingats bryta, pga kopplingen, redan efter första omgången fanns det bara ett hot kvar till totalsegern. Mats gick ut tidigt, i tredje och sista rundan, och putade tiden ytterliggare till 1.26.73. Då klippte Petter Jonsson till med ett kanonvarv; 1.24.79 och saken var klar.

En hedervärd andra plats totalt med tre av de fyra bästa tiderna under dagen. Bilen kändes fräsch och pigg. Det bådar gott inför kommande tävlingar.
Se Resultatlista.

Grattis till Petter Jonsson, LMK, för ett strålande sista varv och fortsatt trevlig sommar hälsar undertecknad som idag fick stå bredvid och fotografera.
Se fler bilder
.


Christofer

PS: Nästa tävling; Tåsjöbacken i slutet av juli.
 
 
 
 
Tillbaka