Istappen
 
Morjärv 2006
Foto: Moro's RallyFoto
 
DM-premiären för Övre Norra!

I torsdags var nya dämpare på plats och vi "värmde upp" några vändor utanför garaget i Bjurholm. Allt kändes mycket bra och det var bara att rulla upp Golfen på trailern och åke de 42 milen upp till Morjärv tidigt på morgonn den 7 junuari. Dags för säsongspremiär för Övre Norra.

Som arrangör för Istappen stod Morjärvs MS, med ett 40-tal bilar på startlinjen. Två SS sträckor som skulle köras två gånger; Kamlunge (5,2 km) och Langaträsk (9,08 km).

Kamlunge. En smal, snabb skogsbilväg med många rejäla lyft, stridsvagnshinder och chikan.
Det gick fort! Vi fastnade lite i utgången på chikanen och höll på att slå över i sista lyftet, 120 meter från mål, då jag var sen med noterna annars kändes det riktigt bra. Tid: 3.29 min.
Vi låg fyra totalt efter första sträckan!

En kort transport.

Langaträsk. En smal, guppig skogsbilväg, framförallt inledningsvis, bitvis snabb. Sträckan var förlängd ett par kilometer över en trampad myr där vägen var mycket dålig.
Det låg bilar till höger och vänster, under de första kilometrarna, men inga större problem att passera. Efter drygt 9 kilometer - efter en chikan - kom en lång raksträcka på 650 meter där vi toppade 163 km/h innan en vinkel höger.
Mats gick ner på ettan, drog lätt i handbromsen och klev på igen...
Ettan. Ingenting hände. Tvåan. Ingenting hände.
Drivaxeln trasig och slut på Istappen 2006 för Mats Ulander Motorsport!
 
 
Mats Ulander Motorsport
 
42 mil hem, laga bilen och ladda inför Bäversvängen den 14 januari, utanför Bjurholm.

Säsongen 2006 började som 2005 slutade med en bruten tävling, men nu vänder det!

Vi är fylld av förhoppning och oturen vänder redan nästa helg.

Grattis till Peter Johansson, Morjärvs MS, som vann med 14 sekunder före Tobias Forsman, Skellefteå MS. På Hapasari-Niemi Motorsport finns häftiga bilder och resultat från Istappen.
Se Resultatlista.

Christofer
 
 
Tillbaka