Logart Rally
 
Logart Rally Piteå 2006
Foto: Moro's RallyFoto
 
Med Bäversvängen i färskt minne och viss tillförsikt åkte vi upp mot Piteå - för den andra deltävlingen i DM - på lördagmorgon den 21 januari. Logart Rally arragerad av Piteå MS. Väderleksrapporten pratade om snökaos i Sverige och kallt i Norrland. Vinter; med andra ord!

Tre gånger tidigare hade jag stått på startlinje till en DM tävling tillsammans med Mats, utan att passera mållinjen. Än det ena än det andra hade strulat. Min rutin att läsa noter sträckte sig till några sträckor i Luleå, ett par i Vännäs - under 2005 - och knappt två sträckor i Morjärv, två helger tidigare.

Efter den vanliga - eviga - väntan drog vi iväg som startnummer 61 mot första SS.

Blåsmark. Smal kurvig skogsbilväg, med gupp och kinks på var och varannan rad i noterna.
Redan på tredje raden kunde tävlingen ha fått en katastrofal start.

! KH+Lg <T>ngt 80

Mats laddade. Vi hamnade i ett spår som drog bilen rakt in i snödrivan, men tack och lov inte så djupt att vi behövde ut och skotta. En svordom, lite gnet och så var vi iväg igen.

Notläsningen gick verkligen si så där! Tappade bort mig två-tre gånger och när vi väl passerade mållinjen, 6,21 km senare, trodde vi att det redan var kört.
- Vilken skitstart, sa Mats innan vi lämnat in tidkortet i TK-bilen.
- Hur ser det ut, frågade jag killen i TK-bilen.
- Det har gått fort för er, tyckte jag att han sa, men vi tvivlade starkt på detta.
- Det kan inte ha gått fort om man nästan stannat i en snödriva, och tappat noterna på var och varannan sida. Omöjligt.
 
 
Logart Rally Piteå 2006
 
Svensbyn. En 6,63 km lång sträcka, som startade både trångt och guppigt, men med en bred och snabb avslutning.
Jag hade svårt att hitta rytmen i noterna och tappade bort mig ett par gånger. På grund av detta kändes allt lite kantigt, och vi var båda skeptiska när vi kom i mål.
Hade det gått tillräckligt fort eller hade vi tappat ytterliggare - som vi trodde - till "Gazellerna"; Johansson från Morjärvs MS och Jonsson från Lycksele?

Bergsviken. En snabb och rytmisk skogsbilväg. För första gången under dagen kändes det riktigt bra. Vi kom in i en skön rytm i både körning och notläsning.

När vi korsade mållinjen på fjärde stäckan - Jävre - sa vi nästan i mun på varandra.
- Det var en skön sträcka.
12,75 km snabb skogsbilväg med mycket härliga snabba kurvor. En fröjd att åka igenom. Bra underlag och vi hade rytmen hela sträckan igenom. Några hästar till under huven och det hade kunnat gå riktigt fort här.

Tre sträckor kvar. (Samma som SS1, 2 och 3.) Vägarna var rejält slitna när vi drog iväg. Bromsarna började strula vilket gjorde att det inte gick att ladda ur allt. Vi var långsammare på samtliga tre avslutande sträckor, jämfört med första vändan.
Hur vi låg till, i förhållande till resten, hade vi ingen anning om.
Vi hade sett Etting sitta på huven tillsammans med sin kartläsare efter SS2. Ett antal bilar i diket och en och annan snödriva som fått sig en kyss längs sträckorna, men hur vi låg till hade vi svårt att bedöma. Någon sa, på sista service, att vi låg bra till, men vi försökt fokusera på att ta oss i mål; att avsluta en DM tävling helt enkelt.
 
 
Logart Rally Piteå 2006
Foto: Moro's RallyFoto
 
Efter 54,61 km SS totalt och 94 km Trpt, klev vi ur bilen vid Logart i Piteå. För mig var det första gången, i ett DM sammanhang, som jag fick lämna in tidkortet och när tiderna började radas upp insåg vi snabbt att det gått riktigt fort. Se Sträcktiderna.

Vi vann klassen. Vi kom femma totalt och på SS2 var vi snabbast av alla och på SS1 tredje snabbast! Mycket angenämt!
Se Resultatlista.

Mats Ulander Motorsport tackar Piteå MS för en bra arrangerad DM tävling och vi gratulerar Brage Lundmark med Co-Driver till total segern.

Christofer
 
 
Tillbaka