Vinterrallyt
 
Tall!
 

 
Uttrycket "pall eller tall" gjorde sig verkligen gällande den 3 februari när Lövångers MK öppnade vägarna för Vinterrallyt.

Undertecknad gjorde en katastrofal insats i notläsningen på SS1 - Juviken - och SS2 - Riks 13. Normalt kan man vara lite sen till någon sväng, men det var länge sedan det blev en total genomklappning.
Läsningen var kort sagt; en katastrof i fyra färger.
 
Mats Ulander Motorsport
Foto: Moro's Rallyfoto
 
Trots detta gjorde Mats en strålande öppning av rallyt.
4.08 på SS1, bara 4 sekunder efter Stefan Jonsson, Vännäs MK, och tre sekunder snabbare än Micael Wikström, NMS Boden.
På SS2 klämde Mats till med ytterliggare en bra tid; 3.25. Återigen fyra sekunder efter Stefan och tre sekunder före Wikström.

Sedan tog det roliga slut! När läsningen äntligen började stämma och vi började hitta rytmen ställer en svag vänster till det. Höger framhjul börjar klättra i drivan och det var så när att vi tagit oss upp på vägen, men istället får framvagnen fäste i diket. En tall möter sitt obevekliga slut; en knöl och tvärstopp!

Inga skavanker på varken Mats eller undertecknad, men det är svårt att i skrivandets stund avgöra hur stora skadorna är på bilen. Lite plåt måste bytas och brytas ut, men hur det ser ut med resten av framvagnen för vi återkomma med information om.

Dystert är att DM 2007 är kört för Mats Ulander Motorsport.

 
Mats Ulander Motorsport
 
Med två brytna tävlingar finns det ingen chans att ha med slutstriden att göra. Hur det blir med Piterundan den 18 februari får analysen av bilen avgöra under närmaste veckan.
Att bilen ska vara klar till Rally Vännäs SM den 23-24 februari är ett måste!

Christofer

Grattis Stefan Jonsson, Vännäs MK, till totalsegern.
Se Resultatlistan.
Se Sträcktiderna.
 
Tillbaka