Istappen
 
Mats Ulander Motorsport
 

DM-premiären 2007 är avklarad!
Väntan har varit svår och lång sedan motorhaveriet på SS1 i Vännäs Plåt-Rally den 25 februari 2006. En Racingspecial på Liljaskolan i Vännäs, i somras, gav bara en fingervisning om vad den "nya" Golfen går för.
Nu var det dags att sträcka ut!

Det som var tänkt att bli en hemmatävling, arrangerad av Vännäs Motorklubb, blev istället en 35 mil lång resa längs E4 upp till Morjärv. Vädrets makter har som bekant ställt till det i agendan för Rally-Sveriges alla arrangörer och skogarna runt Umeå och Vännäs hade bara rimfrost som vägunderlag att erbjuda.

Två Specialsträckor - Sågbäcken och Lövberg - som körs två gånger vardera stod det i Roadbooken för tävlingen Istappen.
Totalt 75 km SS och 142 km transport.

I klassen A-förare 2WD hade vi sju kompatanter; Emil Andersson i en ny Reanult Clio Raganotti, DM-2006 mästaren Tobias Forsman och Morjärvs hemmaförare Peter Johansson i en Peugot 306 var några som såg farliga ut inför dagens tävling.


 
 
Mats Ulander Motorsport
Foto: Moro's Rallyfoto
 
Sågbäcken (17,9 km), följt av Lövberg (19,7 km). Två långa, snabba och omväxlande skogsbilvägar; rejält isigt med låga snövallar, som man inte gärna ville "ta stöd" emot. Robert Niemis noter såg ut som en väl använd färgpalett och bitvis fick undertecknad hålla tungan rätt i mun för att hinna med i läsningen - ringrostig.
Några småmissar i körningen, men när vi kunde jämföra sträcktider under serviceuppehållet kändes det riktigt förhoppningsfullt inför avslutningen.

SS3 - Sågbäcken. Ett motorstopp i en hårnål, lite skumpigt och bökigt, men på det hela taget gick det väldigt snabbt och fint. I mål hade vi fortfarande några sekunders försprång gentemot Peter Johansson inför sista sträckan.
 
Mats Ulander Motorsport
Foto: Moro's Rallyfoto
 
SS4 - Lövberg. Det hade blivit rejält spårigt första kilometrarna och det var ett svettigt avsnitt innan vi kunde stäcka ut Golfen. Det stämde i stort sett hela vägen ända in i mål med en fin rytm i körningen.

Tyvärr, hade Peter samma flyt. Och lite till.
Slutmarginalen blev "bara" 6 sekunder - till Peters fördel, och det är bara att lyfta på hjälmen och gratulera till en stark avslutning.

Mats Ulander Motorsport tog en mycket angenäm andra plats i klassen, och en fjärde plats totalt. Det är viktiga DM poäng och en förväntan på nästa helgs tävling i skogarna runt Råneå, när Luleå MS står som värd för Månstråket.

Christofer


Se Resultatlistan från Istappen i Morjärv den 13 januari 2007.
 
Tillbaka