Back-SM

Mats Ulander Motorsport

Uppför!
Senast Mats Ulander Motorsport försökte besegra backen i Nalovardo, några mil utanför Sorsele, blev det en 16:e plats totalt. Inte mycket att skryta över!

Vid Back-SM/RM premiären den 2-3 juni - arrangerad av Nalovardo RC - var det dags att försöka putsa till den placeringen.

Nalovardobacken har en totallängd på 1400 m (1100 m grus och 300 m asfalt) med en nivåskillnaden på 162 meter. 1993 satte Stig Blomqvist backrekordet på 51.00 sekunder, med en Ford RS 200.

Det började riktigt bra. Tiden 58.75 räckte till en fjärde plats efter första vändan, bara två tiondelar upp till pallplats. Tyvärr, lyckades Mats inte putsa den tiden under dagen; 60.18 i andra vändan och 59.22 i sista vända. En 6:e plats totalt efter första dagen. Kenneth Olsson från Hällefors MK vann dagen i sin Ford Escort på tiden 56,72.
Se Resultatlistan från dag 1.

Ambitionen var givetvis att kliva upp någon pinne, när det bar iväg uppför backen dag två. Men efter strul med generatorn innan start drog inte Golfen som den skulle. 61,19 på första rundan. 61,26 i andra och något bättre på sista svängen, 59,94. Det räckt "bara" till en åttonde plats. Samme Olsson vann även dag två, på tiden 56,55.
Se Resultatlistan från dag 2.

Ett stort tack till arrangörerna för en strålande och professionellt genomförd tävling.