Mats Ulander Motorsport
 
Mats Ulander Motorsport
 
För att råda bot mot tävlingstorkan i Västerbotten, på sommarhalvåret, arrangerade Vännäs Motorklubb en tvådagars Racingspecial på Bussjöbanan utanför Umeå, respektive Liljaskolan i Vännäs den 13-14 juni.

– Vi ser det som ett sätt att popularisera motorsporten, säger Roland ”Mikro” Åström, VMK, i en artikel i Västerbottens Folkblad den 23 maj.
Resultatet blev ett 20-tal anmälda bilar och ett antal nyfikna askådare.
Ett bra initiativ av VMK!

 
 
Mats Ulander Motorsport
Foto: Tomas Kerslow
Bussjöbanan 13 juni.
Molnen sprack precis upp, efter en dag med regn, när tävlingen drog igång.
I högerstolen hade Mats Ulander Motorsport bjudit in Stig Markström från en av våra viktiga sponsorer; ES Hydagent.
Första omgången handlade mest om att känna på bilen, underlaget och köra runt den 1,5 km långa slingan på Bussjöbanan. Omväxlande asfalt och grus. Regnet hade gjort ett par härliga pölar längs sträckan och det gällde att hitta linjerna.
1.52.02 var första tiden. En sekund långsammare än Marcus Nilsson, VMK.
Andra vändan var det bra attack; hela vägen. En putsning av tiden till 1.51.39, men tyvärr stod en orange kon lite för nära bilen i första svängen och ett tidstillägg på 5 sekunder gjorde att tiden inte räckte långt.
Inför tredje och kvällens sista omgång gällde att få med sig en bra tid till torsdagens tävling, utan att peta omkull några koner på vägen.
1.50.36 - en bra tid att bära med sig inför upplösningen av Rallyspecialen på Liljaskolan.

Som en parantes vill vi nämna den Opel Kadett som deltog på Bussjöbanan.
Bakom ratten satt Torsten Jonasson och i högerstolen hans bror Anders. De testade bilen inför deras kommande tävling Midnattssolsrallyt, som bröderna väntat på i 47 år på att köra! (Läs artikel i Västerbottens Folkblad.)
 
Mats Ulander Motorsport
 
Liljaskolan 14 juni.
Strålande väder i Vännäs. 1,5 km lång bana. Tre omgångar på grus och upplagt för en sekundstrid.
För att få balans i bilen fick undertecknad idag lämna över platsen i högerstolen åt sin fru - Tina - som gjorde debut i en Rallybil.
Första rundan. 1.33.90. Allt kändes bra och eftersom Marcus Nilsson - som låg före Mats efter första dagen - körde runt på 1.35.68 såg det ljust ut inledningsvis.
Andra rundan. Test av nya framdäck; 1.34.13 blev tiden och det började bli uppkört på vissa ställen. Inför sista rundan åkte första vändans framdäck på igen; 1.34.87. Ingen förbättring, men segern i klassen var ändå ett faktum.
 
Mats Ulander Motorsport
 
Den totala tiden - när man slog ihop bästa tiderna från båda dagarna - blev 3.24.26. På andra plats kom Marcus Nilsson på totalt 3.25.55.
Ett par trevliga dagar fick en trevlig avslutning!
Totalvann gjorde VMK:s Bernth Rönnberg i "Abris" gamla Mitsubichi på 3.21.28.

Se fler bilder från Racingspecialen.

Christofer
 
Tillbaka