Rally Vännäs 2007
 
SS1 - Travet
Foto: Tomas Kerslow

Rekognosering. Efter att ha kört igenom samtliga sträckor på förmiddagen började det dra ihop sig; snabba, underbara sträckor väntade i dagarna två när Rally Vännäs 2007 skulle sparka igång årets SM serie.

Med startnummer 54 lämnade vi rampen utanför Medborgarhuset i Vännäs - klockan 18.22 - på fredagkvällen den 23 februari.
Första sträckan var Umåkers travbana. En 2,8 km lång publiksträcka. Hårnålar till höger och vänster och avslutningsvis en lång doserad öppen hårnål höger och in på upploppsrakan. Mål.
Precis när vi bryter mållinjen hör jag Mats säga i lurarna;
- Kopplingen funkar ju inte!

Att vi hade en kanontid - 3.12.9 - och tredje snabbast i klassen 2WD Trimmat var inte mycket att glädjas åt. Det var bara att rulla in bilen på serviceplatsen och försöka hitta felet och eventuellt laga. Efter en heroisk insats lyckades service teamet laga den sprint som gått sönder - i -20 graders kyla. Vi begärde omstart för lördagen och det var bara att acceptera det 15 minuters tillägg vi skulle få.

Under natten fick bilen stå inlåst i Park Fermé och när vi tidigt på lördagmorgonen skulle lösa ut den insåg vi att lagningen inte var riktigt hundra procent. Det droppade olja på pedalstället och efter en kort överläggning bestämde vi att kasta in handduken.

En svart dag för Mats Ulander Motorsport!

Stort tack till Service teamet och grattis till Tomas Rådström och Stefan Jonsson för framgångarna.

Christofer

Se Resultatlistan
 
 
Tillbaka